2014-07-05
今日黎左依到食野,一开始我自己就叫左依个锅烧杂锦乌冬锅,佢就系用清汤做佢个汤底,仲有另上既一个鸡肉串,至于料就有蟹柳,少少菜,冬菇同埋蟹柳等等。食落够哂清清甜甜,唔错唔错,如果唔食浓味既,食依个都系一个唔错既选择,之后就叫多个广岛蚝味赠锅,依个真系几好食。佢D广岛蚝十分之大只,而且仲有四只咁多,够哂足料。入面仲有好多好多菜,豆腐,草菇,佢个菜既配料多到差唔多好似蔬菜锅咁,之后又吸埋个汤既味道,令D料变得非常入味,而汤底就当然比头先既清汤更浓味,加埋有蚝既鲜味,食落我同朋友都十分之喜欢,不过我就钟情自己个清汤锅。之后就叫左个烧帆立贝,意想唔到咁好味,虽然一碟只有两个,,但都够哂因为一个壳裹面有两粒帆立贝,加左紫菜,汁同埋草菇咁焗,特别入味。