2021-03-26
今晚朋友带咗我去间新开嘅火锅餐厅,入面装修都好靓,美轮美奂。一开始拣汤底已经花多眼乱,最后我同朋友都拣咗个滋补椰子鸡锅,由于我哋得两个人,所以我哋只系拣咗半只鸡,店员招呼得十分周到,帮我哋煮熟鸡肉同埋提醒我哋要尽早食,以免鸡肉太鞋口。我同朋友都叫咗唔少配料,例如有四式手工丸拼盘,手切牛肉,蟹棒响铃,鲜虾云吞,豆苗,宽粉条,酥炸蚵仔,盐酥鸡块,厚切午餐肉,香菇贡丸等等。配料味道美味,尤其是系手切牛肉,肥瘦均匀,入口即溶而且即使系细份亦都有非常多, CP值高。蟹棒响铃亦都好特别,平时喺出边好少有机会食到响铃入边有蟹棒,外脆内软,而且系即炸,十分新鲜。而豆苗亦都都好新鲜,份量亦都好多,喺椰子汤煮过后特别清甜,非常推介。而家新开张餐厅有个推广,就系打卡签到或者赞好就会有一杯杞子圆肉菊花露或者洛神花茶,虽然只系赠送但系一啲都唔马虎。餐厅最后送上生果盘, 非常贴心,可以消滞解腻👍🏻
餐厅最后送上生果盘, 非常贴心,可以消滞解腻👍🏻