2022-06-12 188 浏览
女人总有几日特别唔舒服需要养生一下🥹今次一于陪同女友人去附近呢间养生炖汤,估唔到好有惊喜🤩实在太迟认识呢间高质隐世炖汤小店啦!-▪️ 织金竹笙乌鸡椰小盅 $66一定要叫呢啲原个椰子上嘅汤!因为煲咗好耐汤!可以感受到椰子味已经完全融入汤入面!7:30嚟到已经得返最后一个啦🤭大家记得一定要打电话order定!乌鸡偏瘦最适合煲汤🥹-▪️ 织金竹笙子排椰小盅 $66相对我比较钟意排骨呢一款汤🥹超级清甜嘅椰子汤口好浓郁,排骨数量唔少,虽然肉质比较柴同松散,但系佢都已经烂晒融入汤中!竹笙大大旧!▪️焦糖醋香排骨 +$25同样另一个都转咗做套餐跟配紫薯饭🍠老实讲真系唔系好睇得出有紫薯🫣不过都好睇过就咁白饭嘅🤭排骨数量都算多,不过可惜排骨真系好硬,骨又好多,味道都ok。-▪️️叉烧拼烧腩仔 +$25叉烧嚟讲都算几难食🤣柴到傻,烧腩仔就好似食普通猪肉咁样🐷同样套餐都会跟配埋一个花奶黑加仑子味jelly以及罗汉果热茶🍵▪️手工芋圆 $39呢个有惊喜㖞🥹⭕️推荐推荐⭕️今次叫热!芋圆超级烟韧!入面仲有好多唔同配料,入面有唔少椰果、嫩滑仙草,配合暖笠笠椰奶底,好正!
▪️ 织金竹笙乌鸡椰小盅 $66
▪️ 织金竹笙子排椰小盅 $66