2018-11-22
今日大人好辛苦, 一定一定要请佢食餐好, 好好慰劳下佢, 见呢间银城咁多街坊食, 睇埋价钱尚算合理, 大人又话OK, 就咁决定。开放式大排档格局, 秋天冬天凉凉爽爽坐室外冇乜所谓, 夏天佢地会落帐篷开冷气。实情系我哋想食呢个醉窝鸡煲比大人补吓身, 20:30 竟然己沽清, 唯有转条清蒸游水班好了。支竹羊腩煲大量支竹及羊腩.....真系大大煲, 几惊食唔晒, 羊腩炆得好腍滑, 味道也相当好, 最紧要系抵食麻!今日太晏食饭, 喇喇临叫嘢食, 唔记得咗睇价钱了, 呢啲都好似系$88清蒸石斑 ($198)条斑好新鲜, 蒸得刚刚熟, 肉质嫩滑, 豉油咸甜度调较适中, 大人同我都非常满意喺呢个旅游地区, 有清蒸游水班, 有羊腩煲, 再加碟菜, 连白饭埋单 $350 合理!如果斋食小菜唔蒸海斑, 每人应该洗一百。
支竹羊腩煲
清蒸石斑 ($198)