2024-07-06
来到铜锣湾天后地铁站附近的清风街<烧肉屋>,当然要品尝一下呢度嘅烧肉,新开嘅烧肉店地方虽然唔算好大,但系餐厅环境格局非常精致美丽,好似去左居酒屋甘,好有日本风嘅感觉,打卡一流!!~餐厅供应嘅前菜有莲藕、白萝卜、茄子、芽菜、泡菜,仲有生菜,全部都可以无限refill。<八爪鱼柚子沙律>呢个沙律非常特别,用上好多新鲜嘅八爪鱼刺身来造成,酸酸甜甜,非常开胃。<超长日式牛仔骨>呢个牛仔骨有成两只手掌咁长,非常之大块,牛仔骨用日式酱汁腌制,非常惹味好食,烤过之后充满牛肉味道,而且好软淋。<蒜蓉牛油烤帆立贝>帆立贝总共有四大只咁多,只只都非常新鲜,烤过之后充满牛油同蒜蓉嘅香味,配埋赠送嘅白饭捞埋一齐食,非常之好食。另外加上<烧肉拼盘>,有酱汁牛五花、猪颈肉、牛胸腹肉、封门柳肉同杂锦香肠。全部嘅牛肉肉质都非常之新鲜同嫩滑,烤完之后充满牛肉嘅香味,仲充满肉汁同弹性。饮品叫咗<熊仔冰茶>同埋<士多啤梨乳酸特饮>,味道非常清新,唔会过甜。个人觉得呢间烧肉嘅质素都非常之高,而且价格唔算好贵,值得下
<八爪鱼柚子沙律>
<超长日式牛仔骨>
<蒜蓉牛油烤帆立贝>
个人觉得呢间烧肉嘅质素都非常之高,而且价格唔算好贵,值得下次再来。