2018-05-14 58 浏览
身为大埔帮,竟然依家先发现到呢间牛魔王,见到门口餐牌上有好款牛肉,每碟平均大约50零蚊,个阵有唔少人等位,应该都值得一试。呢度用Ipad落单,见到咩想食就㩒咩,极度方便,我哋先㨂咗个牛清汤底肴住先,再嚟就系啲牛肉,有啲仲之后再返叫咗添。腩头有赵口但唔系韧,越食越出牛嘅脂香同肉味,超正,所以呢个就返叫多一碟。封门柳食到浓厚肉味,几乎零脂肪,真系616就食得,5秒钟啱啱好。牛滑估唔到呢个都有惊起,肉汁多而且牛味重,仲够爽弹,又系正。牛坑爪明显系筋位,但花纹几靓,亦系有赵口,爽爽嘅感觉,本人都系钟意腩头多啲。胸口膀即系平时出面叫开嘅牛白肉,都系爽爽嘅,亦系带出脂香嘅一款。牛扑肉就似平时安格斯,肉味,脂香又系同时带出。牛驼峰有高级安格斯嘅感觉,系双倍嘅味道,更香更浓,肉质又嫩口,又系返叫之选。脖仁相比以上两款,呢个就较为普通,但都好食,我谂呢个部位嘅特色系油花密但幼细,容易入口。最后讲埋个黑拍叶,虽然都系爽爽嘅,但佢配个日式芝麻酱又几有新鲜感。一次过食到好多平时都唔知道有咁多款嘅牛,咁其实依家就会知道原来自己系钟意食边几款,呢餐唔止医肚咁简单,而且系比个味觉学到嘢,下次就更识食了。
身为大埔帮,竟然依家先发现到呢间牛魔王,

腩头

封门柳
食到浓厚肉味,几乎零脂肪,真系616就食得,5秒钟啱啱好。

牛滑
估唔到呢个都有惊起,肉汁多而且牛味重,仲够爽弹,又系正。

牛坑爪

胸口膀
即系平时出面叫开嘅牛白肉,都系爽爽嘅,亦系带出脂香嘅一款。

牛扑肉
就似平时安格斯,肉味,脂香又系同时带出。

牛驼峰

脖仁