2023-08-25 70 浏览
间唔中我都会去观塘骆驼漆大厦揾野食, 入面D 野食五花百门. 今次就拣左间日本野食, 个名叫掌寿司一于试下佢D 寿司系点先!个环境几幽雅几CHILL, 好多鱼鱼装饰,有水族箱系门口,成个气氛好适合几个人静静地倾下计, 食下野食寿司之前, 首先食个沙律, 开开胃先!个沙律入面材料都好丰富, 有鱼子, 有贝柱, 又有蟹膏, 加埋新鲜的蔬菜同埋沙律酱, 口感清爽又有层次. 认真开胃之后就食下刺身, 试下D 刺身水准如何今次嗌左三文鱼腩, 油甘鱼, 同埋带子刺身几款刺身都好厚, 够足料!  刺身新鲜啖啖都系满足感! 好有鱼味呀试完刺身, 就到期待已久的寿司!一上碟就比佢吸引住每件卖相都好靓, 一啖一件, 大细just right刺身新鲜, 调味都恰当, 是好食的三文鱼籽调好味 紫菜好浓味 又黑又厚又脆脆惊唔够饱, 所以嗌多个饭, 同堆串烧, 鸡皮好脆 不是平常的卷发 一大片 脂肪都烧走饭卖相OK, 滑蛋够滑, 猪扒够脆同有肉汁串烧都烧得香口而有肉汁, 送酒应该唔错,   所可惜今次冇嗌酒...
一于试下佢D 寿司系点先!

寿司之前, 首先食个沙律, 开开胃先!

之后就食下刺身, 试下D 刺身水准如何
今次嗌左三文鱼腩, 油甘鱼, 同埋带子刺身
几款刺身都好厚, 够足料!  刺身新鲜
啖啖都系满足感! 好有鱼味呀

试完刺身, 就到期待已久的寿司!
一上碟就比佢吸引住
每件卖相都好靓, 一啖一件, 大细just right
刺身新鲜, 调味都恰当, 是好食的
三文鱼籽调好味 紫菜好浓味 又黑又厚又脆脆

饭卖相OK, 滑蛋够滑, 猪扒够脆同有肉汁