2023-11-14
🔸十三姨🔸🔆十三姨应该好多人都食过哂,但我都想岀个post留番个纪录。💞🔆上等牛肉翠玉瓜面+粉丝 $78+$12 (转翠玉瓜面+粉丝)十三姨有个好处就系可以比你加钱转你想食的面底,作为伪减肥嘅我,就转左翠玉瓜面+粉丝,令自己感觉几清爽良好,出街食饭都唔会guilty。汤底偏淡,有好轻微嘅牛肉味,强烈建议加佢地嘅秘制辣椒,味道会即刻惹味左!牛肉软熟,几浓牛味。面嘅份量好多,食唔哂~🔆麻辣女魔王 $88汤底够重口味,香麻辣都有,辣度适中,系Keep住食落都食到嘅辣度。牛肉同样软熟,牛味浓。面的份量亦都系非常多,整体唔错。唯一不足系食到中后期觉得好鬼咸。🤣🔆麻辣土豆丝 $12虽然佢只系卖12蚊,但佢上到黎我同朋友都呆一呆,因为真系好细碟 (唔好睇张相好似影到好大咁,佢份量好似一只豉油碟仔咁)。不过细都算,佢仲要唔好食,唔辣唔酸唔爽脆,朋友话佢自己整仲好食...有啲失望..🔆西多鸡翼 $34依个就都几有惊喜,佢好做到个西多效果,合埋眼真系以为食紧西多,应该系有糖浆加持,加埋鸡翼个油味,同炸西多个油味好似。系几好食嘅。🔆Pleasure指数(满分5粒🤩)🐭小姐:🤩🤩🤩+0.5📌地址:佐敦白加士街
🔆麻辣女魔王 $88
🔆麻辣土豆丝 $12
🔆西多鸡翼 $34
🔆Pleasure指数(满分5粒🤩)
🐭小姐:🤩🤩🤩+0.5
📌地址:佐敦白加士街42-50号金宝楼地下6号舖
🎐Foods are powerful🎐
#Pleasure食
#Pleasure佐敦
#Pleasurer
#hkfoodie #foodie #hkfood #hkeat #food #foodstagram #hongkong #hongkongfood #jordan #hknoodles #chickenwings #hongkongstyle #keepfit #佐敦 #白加士街 #佐敦美食 #佐敦十三姨 #香港面食 #西多 #鸡翼 #牛魔王 #减肥 #生酮 #晚饭 #朋友聚会 #复古 #Lady13 @lady13kitchen