2024-06-29
去上环行街街,买完茶叶,望去对面,见到一间好有味道嘅日式居酒屋,又咁啱到咗晚餐时间,决定一试,好彩有位😆环顾四周,装横十分用心,见到好多清酒,自己酿嘅梅酒,仲有好多日式面谱!而且铺入店内已经感受到员工嘅热情,难怪坐咗一阵,就感到到很多熟客仔光顾,感觉好温暖❤️❤️三文鱼烧饭团🍙$45入面仲系保持住米嘅软熟,外面烧得啱啱好,加上三文鱼嘅点缀,好味🤤❤️芝士年糕 $28第一次见到芝士年糕夹住紫菜食,估唔到又几夹!❤️炸鸡软骨 $58炸得好好👍🏻外面嘅炸粉浆厚度刚好❤️烧鳕鱼片$78另一样我去居酒屋必嗌嘅食物,有无人都系?❤️厚切牛舌$58又厚又嫩,好鬼好食呀😋必点必点!❤️明太子烧豆腐$45明太子咸味配上烧豆腐,夹得好好!❤️牛油烧翠玉瓜$28翠玉瓜烧得超juicy,上面仲会加少少樱花虾仔😍❤️脆炸莲藕片$48做下酒菜真系一流,炸得非常脆,然后洒上黑胡椒同盐,好似食薯片咁,超正👍🏻❤️蜜糖芥末烧纽西兰羊架 $78 羊架熟度刚好,配上蜜糖芥末,增加咗成个菜式嘅层次,而且旁边仲配有wasabi👍🏻加咗Wasabi都好好食!❤️Sapporo $40呢个唔使介绍啦!去居酒屋点可以唔饮啤酒?而我每次见到Sapporo都
❤️三文鱼烧饭团🍙$45
❤️芝士年糕 $28
第一次见到芝士年糕夹住紫菜食,估唔到又几夹!
❤️炸鸡软骨 $58
炸得好好👍🏻外面嘅炸粉浆厚度刚好
❤️烧鳕鱼片$78
另一样我去居酒屋必嗌嘅食物,有无人都系?
❤️厚切牛舌$58
又厚又嫩,好鬼好食呀😋必点必点!
❤️明太子烧豆腐$45
明太子咸味配上烧豆腐,夹得好好!
❤️牛油烧翠玉瓜$28
翠玉瓜烧得超juicy,上面仲会加少少樱花虾仔😍
❤️脆炸莲藕片$48
❤️蜜糖芥末烧纽西兰羊架 $78
❤️Sapporo $40
呢个唔使介绍啦!去居酒屋点可以唔饮啤酒?而我每次见到Sapporo都必嗌👍🏻
❤️日本苹果梳打 $35
朋友最喜爱就系苹果汁,佢话苹果汁同梳打味平衡得好好👍🏻