2015-12-16 682 浏览
周末同女朋友去尖沙咀睇灯饰,当然养眼之前要养养胃。呢间系宝勒巷嘅小店装修有情调,入到去够清净,可以坐耐啲倾计谈心,非常适合二人世界。餐厅灯光比较昏暗,制造情调枱与枱之间留有空位,无空间上紧密既感觉可以畅所欲言前菜叫左个挪威烟三文鱼沙律。沙律菜新鲜爽口,烟三文鱼生熟度掌握得好好,唔会太熟导致“鞋”口同保持鲜味又唔会太生,保护肠胃。配上特别嘅蜜糖芥末酱,唔止甜,仲好香,并非一般沙律酱可比,黎到必试之选。之后仲点左个巴马火腿Pizza,系报纸见过可以转叫心形Pizza,今日当然要同女友浪漫一下。加廿蚊就可以转心形Pizza,饼底香脆,唔韧。淡淡嘅芝士加上新鲜嘅蕃茄仔,令人感觉无咁dry蕃茄酱味道好出,酸酸甜甜本人其实唔太钟意巴拿马火腿,因为通常都会太咸。好彩呢度嘅火腿唔太咸,配上蕃茄酱,相得益彰整体感觉唔会好heavy,系一款轻盈既Pizza甜品本来想要法式果仁,但店员好有礼貌咁通知我地,已经卖哂所以就转左法式绿茶,有近来大热既绿茶红豆…剧透左添。无错,系好似栗子蓉嘅绿茶蓉之下系一层红豆,中间仲有层好似雪糕嘅云呢嗱物体 (都可能系雪硬左既CREAM)系口中溶化既感觉好轻盈同soft最底系一层
周末同女朋友去尖沙咀睇灯饰,当然养眼之前要养养胃。
呢间系宝勒巷嘅小店装修有情调,入到去够清净,
可以坐耐啲倾计谈心,非常适合二人世界。
餐厅灯光比较昏暗,制造情调
枱与枱之间留有空位,无空间上紧密既感觉
可以畅所欲言
挪威烟三文鱼沙律
前菜叫左个挪威烟三文鱼沙律
沙律菜新鲜爽口,
烟三文鱼生熟度掌握得好好,唔会太熟导致“鞋”口同保持鲜味
又唔会太生,保护肠胃。
配上特别嘅蜜糖芥末酱,唔止甜,仲好香,
并非一般沙律酱可比,黎到必试之选。
巴马火腿PIZZA
加廿蚊就可以转心形Pizza,饼底香脆,唔韧。
淡淡嘅芝士加上新鲜嘅蕃茄仔,令人感觉无咁dry
蕃茄酱味道好出,酸酸甜甜
本人其实唔太钟意巴拿马火腿,因为通常都会太咸。
好彩呢度嘅火腿唔太咸,配上蕃茄酱,相得益彰
整体感觉唔会好heavy,系一款轻盈既Pizza
法式绿茶
甜品本来想要法式果仁,但店员好有礼貌咁通知我地,已经卖哂
所以就转左法式绿茶,有近来大热既绿茶红豆…剧透左添。
法式绿茶
无错,系好似栗子蓉嘅绿茶蓉之下系一层红豆,
系口中溶化既感觉好轻盈同soft
最底系一层海绵蛋糕,
一齐食口感好丰富,甜度适宜,又够绿茶味
系出色既绿茶甜品
女朋友好钟意,独霸左成个
除左环境,服务都好好
每食完一样,店员都会帮我地换碟
够细心

同女朋友食饱饱之后,继续坐左系到倾计 (说好的睇灯饰大计呢?
因为呢到既环境好舒服,又有情调
建议大家都可以带男/女朋友黎食餐饭
食返个心型Pizza 、温馨一番
2015-12-15
挪威烟三文鱼沙律