2021-10-03
以前细个食开Delifrance 都系食潜水艇夹沙律蛋/吞拿鱼沙律😚老母有时会买反黎做下午茶个日已经好幸福🥰前两日去荃湾行街港女老母一见有3层架afternoon tea 就狗冲入黎😂🍰尊贵法式下午茶 $188/2人用🛑咸点*𝙈𝙞𝙣𝙞 烟三文鱼牛角包*𝙈𝙞𝙣𝙞 白汁三文鱼三文治🥪*𝙈𝙞𝙣𝙞 白汁碎蛋挞🙆🏻♀️呢3件都非常饱肚,尤其钟意白汁三文鱼好香三文鱼油每件都非常足料🔴甜点*蓝莓yogurt *蓝莓Jam酥及杏仁酥*软心果jam冬甩🙆🏻♀️ 呢一层好多果jam item ,一解上面咸点嘅heavy, Yogurt有d普通唔太酸,杏仁酥好_难食/系杏霜味冬甩有惊喜又唔会太甜,反而几好食⚪️甜点*蓝莓Cheesecake*Macaron *蝴蝶酥🙆🏻♀️Cheesecake 惊喜地好滑Macaron 又唔系好甜,我食个粒红莓味酸酸甜甜仲有d Nuts碎咬下蝴蝶酥好松脆同帝苑有得挥😳🫖饮品*芒果橙有机茶*奶茶🙆🏻♀️妈妈话奶茶有d普通,所以宁愿拣有机茶🍰总括我觉得几抵食🥰份量足料又饱肚而且甜品又唔会太甜但岀奇地高质重点唔洗加一🤩每人都系$94可以满足下港女心态又可以 #打卡🤪🥰环境就嘈d 愉
夹沙律蛋/吞拿鱼沙律😚
🔴甜点
*蓝莓yogurt
*蓝莓Jam酥及杏仁酥
*软心果jam冬甩
Yogurt有d普通唔太酸,杏仁酥好_难食/系杏霜味
冬甩有惊喜又唔会太甜,反而几好食
⚪️甜点
蝴蝶酥好松脆同帝苑有得挥😳
🫖饮品
*芒果橙有机茶
*奶茶
🙆🏻♀️妈妈话奶茶有d普通,所以宁愿拣有机茶
🍰
总括我觉得几抵食🥰
份量足料又饱肚
而且甜品又唔会太甜但岀奇地高质
重点唔洗加一🤩每人都系$94
可以满足下港女心态
又可以 #打卡🤪🥰
环境就嘈d 愉景新城假日巨多小朋友
你唔介意嘅话其实都可以同朋友倾下计嘅~~