2022-01-20 1036 浏览
Lady M最近出咗新口味嘅千层蛋糕,仲要系紫薯味🍠,简直系将两样港女至爱mix埋一齐😂咁就紧系要快啲试下佢☺️🧡紫薯千层蛋糕🧡💵$78期间限定新口味紫薯味,外表都几吸引~好紫😍上面舖咗一层紫薯粉,中间亦都有两层紫薯蓉~千层蛋糕一直系lady M嘅招牌,好多层柔软又薄嘅蛋皮加上顺滑嘅忌廉,好正❤️依款紫薯千层蛋糕都保持到佢嘅一直以嚟嘅顺滑柔软口感,紫薯味都几突出,绝对唔系净系得个样🥰但系甜度对于我嚟讲都系比较甜🥺加上紫薯口味,食落会比较甜腻🙈💛原味千层蛋糕💛💵$72原味千层蛋糕绝对一啲都唔敷衍,食落仲有冧酒味😍好正🥰💙 抹茶味千层蛋糕 💙💵$78抹茶味算系比较「小朋友」嘅𠮶种,抹茶嘅甘苦味唔突出,而且甜度都比较高🙈💜 伯爵茶味千层蛋糕 💜💵$78依个口味一直系我喺lady M蛋糕排名嘅no.1🥰好香伯爵茶味之余,仲有少少柠檬🍋清新嘅香气~加上千层蛋糕柔软嘅口感,好幸福☺️💕overall💕Lady M嘅蛋糕价钱虽然偏贵,但系质素有一定嘅保证~新口味紫薯千层蛋糕个人比较唔算大喜爱,不过如果系紫薯fans都可以一试~

🧡紫薯千层蛋糕🧡

💛原味千层蛋糕💛
💵$72
原味千层蛋糕绝对一啲都唔敷衍,食落仲有冧酒味😍好正🥰

💙 抹茶味千层蛋糕 💙

💜 伯爵茶味千层蛋糕 💜