2017-06-19
终于黎到呢间系大坑据说系港岛区 No.1 最好食既拉面呢,系咪真系咁好食呢?原谅我唔系一个专业既拉面专家,整体我觉得系中上水平!黎到都谂左一阵徘徊左系黑骨 (墨鱼汁海鲜拉面)、绿骨 (罗勒叶橄榄油拉面)、限定 (胡椒肥猪腩拉面),最后拣左 #绿骨 同 #限定!先讲 #绿骨 拣左超浓厚既汤底,我谂系港岛区入面呢间系食过最浓既拉面,的确系浓系几结,但系讲到浓到结到不得了都浓唔过荃湾果间豚道乐,呢碗 #绿骨 浓系浓,但系油仲多过浓汤,食落真系几重口味同成口油,好多时用系意粉既罗勒叶味都好重,唯一系衰在太油,橄榄油近排大减价 (好似系),味道可以既但冇乜惊喜,溏心蛋正正常常,个人觉得旧猪肉太瘦全部瘦肉,唔系几中意个口感,芝士亦唔系话好多 (本身系见到芝士被吸引先叫) 😂😂😂 而面种唔系我中意果只粗面,所以真系一般般!而 #限定 我反而觉得各方面都唔错,几岩我胃口,几好味 😋 师父话汤底系好似胡椒猪肚汤既味,食落系几似我都几中意,如果胡椒味再重啲会更正,而猪肉系烧肥猪肉,食落溶口有油够哂肥,最衰系个面系幼面!P.S. 个人推荐 #限定 喔!——————————————————————#绿骨 $8
P.S. 个人推荐 #限定 喔!
——————————————————————
#绿骨 $88