<Hong Kong🇭🇰•San Wan>“咬我唷!性价比高嘅法国菜”平日想食法国菜,唔一定fine dine!最近发现西环呢间性价比高嘅法国餐厅!主打🇫🇷法国西北菜😚以海岸做主题,餐厅环境舒服,我要幻想下自己系海边食饭先!法式洋葱汤啲洋葱汤里有吸满汤汁嘅法包,表层铺满厚厚芝士😍好芝汁,入口啖啖香甜!生牛肉他他法国菜必食之一生牛肉他他😚 新鲜牛肉碎块以胡椒同橄榄油等调味料,配上生鸡蛋,入口滑嘟嘟,口感好丰富💕配脆卜卜嘅法包片一样好味虎虾意粉大大只虎虾,爽口弹牙🥰每啖意粉都挂满蕃茄酱汁,酸酸地更开胃!油封鸭髀又一法国菜必食之一!要喺屋企整真系好多工序都系出去食最方便😚鸭髀皮脆肉乱😍入口香而不腻~味道有少少似英国著名品牌嘅油封鸭!呢度食就更加食🥰法式火焰薄饼最期待嘅画面出现😍crepe 浸满有橙酒!店员问:准备好未?😎I’m ready!!! 随即点火😂 好过瘾唷~切一块入口,酒味香而不太浓!果香味好突出!好钟意❤️(原来呢度庆祝生日有写字服务😚下次会醒目啦!🥰)House wine ChardonnayCheers 💕怎可以食饭没有酒💕平时食已经觉得好抵,最近Restaur
<Hong Kong🇭🇰•San Wan>
“咬我唷!性价比高嘅法国菜”

法式洋葱汤

生牛肉他他

虎虾意粉

油封鸭髀

法式火焰薄饼

(原来呢度庆祝生日有写字服务😚下次会醒目啦!🥰)

House wine Chardonnay
Cheers 💕怎可以食饭没有酒💕

平时食已经觉得好抵,最近Restaurant week仲有推广优惠!😍

#chantaljj西环
#西环美食