2017-10-15 302 浏览
前几日约左个旧朋友食饭, 想食D 特别D O既野, 唔使次次都系日式或者西式咁就不如试下新彊菜啦! 系香港住咁耐都唔知原来香港有新彊菜食今次做足准备, 知道天后开左间新彊菜, 个老板娘仲系识广东话O既新彊人TIM, 一定够哂正宗!!虽然餐牌入面有广东菜, 川菜之类,睇落都好吸引, 但今次我地只FOCUS 系新彊菜到!之前上网睇到, 哩间餐厅D 野食好大碟, 非常O岩一大班人食, 为免"眼阔肚窄" 我地都系唔敢嗌咁多!首先我地就嗌左个OFF MENU O既新彊手工羊肉馅饼果然名不虚传! 每个馅饼非常饱满, 细食小小O既人可能一个饼已经会饱!饼皮卜卜脆, 个馅多,食落又唔会干, 够羊肉味,又有独特O既香草味, 食左两个都仲想食落去!朋友话难得食新彊菜馆想试个羊肉串, 咁就嗌左4串  个羊肉串都系非常大份!羊肉粒唔韧, 又有孜然香味, 烤到脆脆地, 比我想像中更好食完小食之后就上埋个主食, 嗌左个新彊手工拌面 (小辣)餐牌入面个手工拌面已经够吸引, 点知现实比理想更加好!除左一贯大碟之外, 配料好厚咁铺左系D 手工面上面, D 汁又唔会多到浸哂个面手工面果然系手工面, 非常烟韧!! 配料亦都

首先我地就嗌左个OFF MENU O既新彊手工羊肉馅饼
新彊手工羊肉馅饼

朋友话难得食新彊菜馆想试个羊肉串, 咁就嗌左4串
烤羊肉串 (4串)
个羊肉串都系非常大份!

羊肉粒唔韧, 又有孜然香味, 烤到脆脆地, 比我想像中更好

食完小食之后就上埋个主食, 嗌左个新彊手工拌面 (小辣)
新彊手工拌面
餐牌入面个手工拌面已经够吸引, 点知现实比理想更加好!

手工面果然系手工面, 非常烟韧!!
配料亦都非常丰富, 羊肉粒又淋又有肉味,
口感丰富, 辣辣地, 几过瘾!

听讲新彊羊肉手抓饭,系当地最地道O既菜式, 可惜今次试唔到, 下次再黎一定要试埋佢!
$146.5 (晚餐)
新彊手工羊肉馅饼
烤羊肉串 (4串)
新彊手工拌面