早排见到有其他人介绍港岛区嘅沙嗲牛🐮 原来系喺北角嘅 #渣华茶冰厅 ,呢排去咗北角返工嘅二家姐即刻去咗试,仲要食咗几次🤭 因为呢到出餐算快,午餐日日都唔同款,但都只系$50,仲要冻饮唔使加钱😆 呢个价位喺北角食得饱,算好抵食啦~有见过唔少食评话呢到嘅员工服务态度好差,我食过几次又觉得还好㖞🤔 唔算差,系一两个员工讲嘢快啲同无乜尾音😂•🥢 特餐 - 牛油餐包/炒蛋/沙嗲牛肉汤通粉 $46特餐沙嗲牛我已经食过两次,真系可以返兜嘅!😛 呢到嘅沙嗲牛系多酱嘅,牛肉大大块,软腍无筋,食落沙嗲味都几浓郁,系偏向重花生味𠮶种,仲有极多粗粒花生🥜😋 浓郁嘅汤底配通粉真系好夹,而且食到最尾都仲好够味~ 另外有朋友试过配公仔面,但呢到嘅公仔面就略嫌煮得有啲太腍🫤特餐系配煎双蛋,但我转咗做炒蛋,炒蛋好大份,而且炒得几滑!另外仲有「牛油餐包」,但原来系牛角包,就咁睇落有啲加分,但实际上就有啲扣分,因为个包系唔热嘅,食落一啲都唔香同酥脆😖 所以我第2次再去嘅时候就加咗1蚊转烘底嘅牛油方包,虽然都唔算烘得好均匀,但都比冻嘅牛角包好食😗•🥢 午餐 - 猪扒出前一丁配咸牛肉蛋治 $50猪扒好大块,系连骨上嘅,肉质松化

🥢 特餐 - 牛油餐包/炒蛋/沙嗲牛肉汤通粉 $46
沙嗲牛肉汤通粉

🥢 午餐 - 猪扒出前一丁配咸牛肉蛋治 $50
猪扒好大块,系连骨上嘅,肉质松化,唔会好干好柴~ 出前一丁同样都系煮得偏腍🫣
咸牛肉蛋治系呢个餐嘅重点🤪 咸牛肉炒蛋超大份又好足料,咸味适中而且炒蛋够滑!不过如果方包烘过会再开心啲😂 下次要记得转烘底!
猪扒出前一丁配咸牛肉蛋治

🥢 午餐 - 生炸鸡髀配辛辣面 (走辣) $50
炸鸡髀超大只🤩 食落啖啖肉,加上炸得够干身唔会好油,大满足👍🏻 而且鸡髀嘅调味适中,又唔会食到雪味~
因为我唔食辛辣面,问咗侍应话无得转公仔面,但可以帮我走粉,所以个面出到嚟就白雪雪咁无味了😂
评分唔计走辣嘅辛辣面😂

💬食咗几次,结论都系即食面类都煮得偏腍,如果唔钟意食腍面嘅真系要拣其他面底😂
同埋我啲同事食过呢到嘅豉油鸡饭同葱油鸡饭都不错,仲见过有客人会专登嚟买半只豉油鸡返去加𩠌!
沙嗲牛肉汤通粉
猪扒出前一丁配咸牛肉蛋治