餐厅: Peek-A-Poke (希雲街)
资讯:

2021-10-08 197 浏览
出到嚟港岛区,妈妈话想食沙律🥗,话要食健康啲又好味嘅嘢,就带咗佢过嚟希云街呢间转门食Poke Bowl嘅小店食lunch喇💛💛😋平日十二点半左右去到,餐厅都大约8成满座,好好彩唔洗等位。我哋分别叫咗加州风味(普通)、夏威夷风味(普通),两碗都系配一半寿司饭一半沙律菜。(后尾先发现原来Menu有两页、另一页系可以全自选Bowl 配料🤣)加州风味(Salmon Poke)配料有青瓜丝、鸡蛋丝、三文鱼子,果仁芝麻酱夏威夷风味(Tuna Poke)配料就有海带、紫洋葱、蟹子、鲣鱼酱油两碗份量都超级多!!!就算叫咗一半饭+一半沙律都系食唔晒,自己钟意食加州风味多啲,芝麻酱捞埋一齐食,好开胃好啱夏天食👍🏻😗下次再食识得自选埋toppings🤣🤣

平日十二点半左右去到,餐厅都大约8成满座,好好彩唔洗等位。

下次再食识得自选埋toppings🤣🤣