餐厅: 誠記
资讯:

2021-05-12 737 浏览
自从有沙嗲牛肉面关注组之后,久唔久都望下啲会员有咩推介。多数都系推新界九龙区嘅餐厅,而港岛区就只有呢一间诚记。星期六下午嚟到都等咗几分钟先有位。睇餐牌净系粉面都好多选择,而我地一心谂住嚟食沙嗲牛肉面,所以就叫咗两碗沙嗲牛肉面,两块炸猪扒 同埋两杯冻柠茶。呢度个沙嗲牛肉面只系$27 ,真系好平!不过饮品就另外散叫。沙嗲牛肉面系成碗汤都系沙嗲汤,令我谂起我好钟意食嘅永顺食店。沙嗲汤好香浓带微辣而且唔会太咸,但唔系好大阵花生味。牛肉有牛味唔会一阵苏打粉腌过嘅味而且食落唔鞋,份量方面畀得好慷慨,约有8-9块,估唔到呢个价钱都有咁多牛肉。炸猪扒 (两块$22)炸猪扒系无炸粉嘅类型,所以系脆嘅,但肉质软腍又唔会好油腻。本来想食埋西多士做甜品,不过食完碗面同炸猪扒都饱咗,唯有下次再嚟食啦。

沙嗲牛肉面

炸猪扒 (两块$22)
炸猪扒

炸猪扒系无炸粉嘅类型,所以系脆嘅,但肉质软腍又唔会好油腻。

2021-04-10
炸猪扒