2023-09-13
打风前都要chill 一chill,亦因为咁outdoor 因为天气关系冇开放,有个藉口再嚟喇🍹港岛东区高质rooftop bar!32层楼高一览无遗享尽无敌海景,超级开扬,城市海港嘅景色都尽收眼底🏙️室内灯光刻意调暗,优雅设计风格,一边享受DJ播放嘅音乐,真系好chill🙌🏼仲有一highlight ✨一定系洗手间,大地在我脚下感,饱览整个太古住宅区;圆柱形水槽用大理石建造,同多面镜感觉好grand,一定忍唔住要打吓卡 🤳🏼 特色 Cocktail,以planet主题为cocktails再搭配小食,同样高质🪐Loaded Tokyo Fries $138东京炸酱条、沙律酱、木鱼花、日式猪扒酱好似食紧八爪鱼丸一样,但换上了薯条,味道十分惹味再洒上木鱼花,系唔错佐酒小食👍🏻Mars $145(Zesty, Nutty, Refreshing)Two Moons Calamansi Gin, Avocado Pit Orgeat, FernetBranca, Frangelico, Super-Juice FoamJupiter $145(Robust, Smoky, Herbaceous)
Loaded Tokyo Fries $138
东京炸酱条、沙律酱、木鱼花、日式猪扒酱
Mars $145
(Zesty, Nutty, Refreshing)
Jupiter $145
(Robust, Smoky, Herbaceous)
Montelobos Espadin Mezcal, Opihr Gin, Clarified Saffron Tomato Water, Bonito Sauce, Cucumber Syrup, Zesty Tabasco