2024-11-18 193 浏览
今日去到西营盘 试咗个墨西哥菜 之前听人讲 因为佢有好多树懒超级可爱果然一去到就见到门口既墙都系树懒入到去连个天花板都挂咗一只只树懒 好似陪住我哋食饭 个气乒好悠闲 个vibe好正Avocado Toasta $89牛油果就食得多啦 但系牛油果配墨西哥嘅脆片试过未呢 呢款比起taco厚少少好似Doritos咁 厨师仲好有心机整咗个牛油果花出嚟 面头仲有芝士 佢有得拣辣或者唔辣 记得如果唔食得辣就唔好食辣啦 因为小编唔食得辣 但系朋友好食得辣 我哋试咗个辣 由脷尖拿到到脷底个嘴红晒😂Carnitas Pork En Molcajete $189呢款好特别 用个小煲仔上 上碟嘅时候仲听到渣渣声 用炒咗嘅猪肉 再加埋青椒 再配合埋热辣辣嘅墨西哥薄饼一啖摆晒入口好好食 Slow Braised Oxtail $189墨西哥菜嘅牛尾真系好少食 仲要配合埋一个好精致碗嘅蛋 食落去汁嘅味都好浓郁 食到薯仔味比较出 香草味亦都配合得比较中和 令到成碟菜升华咗去另一个层次📍 Verde MAR (西环)西环西营盘水街41号地舖

Avocado Toasta $89

Slow Braised Oxtail $189

📍 Verde MAR (西环)
西环西营盘水街41号地舖