The Grill Room (銅鑼灣廣場二期)

今晚同朋友想食好啲 就嚟左呢间西餐之前系L square 宜家系铜锣湾广场重开😍一入去就比佢个装修吸引 楼底好高 好有气派✿ 香煎带子配南瓜云呢拿籽忌廉汤 $158 ✿个带子煎得好香 入面好多汁🥹汤上面仲有南瓜籽 个汤好浓郁 好重南瓜味(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)✿ 牛肉他他配法式千层薯 $158 ✿千层薯好特别😍炸过嘅薯仔好酥脆而牛肉他他好新鲜 食落完全唔会觉得好生调味啱啱好 牛肉鲜味同香草嘅香味好夹✿ 炭烤八爪鱼配法式薯蓉 $388 ✿摆盘好精致 八爪鱼须好大条 亦都好容易切开😌肉质鲜嫩 入口弹牙 唔会韧🐙配上好滑身嘅薯蓉一齐食 口感一流好推荐呢款main course😍✿ Salted Calamansi Highball $108 / Lemonade $78 ✿海盐柑桔highball 酒味都几重 所以配左热情果糖中和下😚Mocktail版本就似高级版既咸柑桔 酸酸甜甜岩女仔饮~夜晚仲有2 hours free flow可以order可以同朋友chill下🥂就算叫最入门既package d house wine都唔错🥰
今晚同朋友想食好啲 就嚟左呢间西餐

摆盘好精致 八爪鱼须好大条 亦都好容易切开😌
肉质鲜嫩 入口弹牙 唔会韧🐙
配上好滑身嘅薯蓉一齐食 口感一流
好推荐呢款main course😍

Mocktail版本就似高级版既咸柑桔 酸酸甜甜岩女仔饮~

夜晚仲有2 hours free flow可以order
可以同朋友chill下🥂