2016-06-05
肥髀游完水好肚饿,本来想带佢食一间拉面店,可惜刚刚到了落场时间食唔到!在附近都有好多餐厅!拣咗间串烧店!入去系普通港式日本菜格局,黑色桌椅好迫好窄!墙上装饰啲和式扇子同旗帜!一个马尾婶婶放低餐牌比我哋,听到我哋会食串烧就放低多两张串烧点餐纸!午餐锅烧乌冬($50)铁锅上,热辣辣,汤底甜甜地嘅味淋味道,加娃娃菜,及鸡肉、海带!乌冬弹粗身牙,鸡肉系鸡髀肉,弹牙但略嚡!娃娃菜嫩口爽脆!海带爽口!味道好!串烧:羊架:肉质好肥美唔膻!香草腌得入味均匀!牛舌:皇牌必选,真系唔错,出晒油好肥美,有咬口但唔硬,牛味浓又唔膻!面头洒满黑椒粉!微辣又惹味,正!蕃薯:一串四粒,好甜糯!皮唔硬!正!冻柠茶少甜:几大杯,系我接受到嘅甜度,又唔会淡!我同肥髀一齐饮都够!食物质素比想像中好,不过串烧感觉港式!员主要有两个,马尾婶婶比较掘,讲说话好心急,其他食客攞杯或唔明佢讲乜,佢会黑面!另一个后生女仔斯文!男店员负责收钱,有笑容!大致上都ok!
羊架:肉质好肥美唔膻!香草腌得入味均匀!
蕃薯:一串四粒,好甜糯!皮唔硬!正! 冻柠茶少甜:几大杯,系我接受到嘅甜度,又唔会淡!我同肥髀一齐饮都够!