2019-07-14 81 浏览
今日喺旺角行完街,见肚饿就去附近嘅地方揾嘢食,不过喺旺角食你食去都系串烧,放题,米线,种类其实好少,以前去亲旺角都会去一啲打冷嘅铺头度食,但系依家真系买少见少,最后经朋友介绍去咗一间叫𩠌食饭嘅餐厅,餐厅名就叫做有囍餐厅其实好易揾喺太子嘅食街,成条街都系好多酒吧一啲食鸡煲嘅餐厅,事不宜迟介绍一下呢间餐厅先餐厅装修灯光比较明亮,坐嘅位置亦都比较欢堂教欢乐坐得好舒服鱼香茄子煲,茄子煮得唔会很油腻,食落大大条好爽,茄子煲嘅咸香亦都好香,好少餐厅可以做到呢个水准蜜汁薯仔牛柳粒,牛柳粒一口一啖,送饭非常之一流,薯仔亦都炸过再会买牛柳粒一齐煮,令到口感外脆内软姜葱筒蚝煲,好非常之大只煮完之后亦都冇一种缩水缩得好劲嘅感觉,姜葱味道非常浓烈,味道同香味都系一百分

餐厅装修灯光比较明亮,坐嘅位置亦都比较欢堂教欢乐坐得好舒服