2023-12-30 29 浏览
响大饭桶,我食到几款地道港式小菜,真系一试难忘。我选咗28味卤水拼盘、黑蒜酸辣安格斯牛肉片米线,当然饿极咗嘅我仲加咗两款小食:炸饺子同墨鱼丸。首先讲下卤水拼盘,啲肉真系卤得啱啱好,猪软骨嗲嗲哋,食落去脆卜卜嘅口感太正喇😋!五花肉腍到一个唔得了,渗晒卤水精华!卤肉丼一啖肉一啖饭,好满足。配上冻柠宾,清新嘅柠檬味道令一餐完美收尾。啱啱好嘅酸辣黑蒜汤底,夹埋安格斯牛肉片嘅爽滑,咪话我癫呀🤤。炸饺子同墨鱼丸都外酥内嫩,真系要喊出嚟"赞",简直是下午茶嘅优选嘅存在👍。等到喺尾盘㗎𠮶阵,拎起啲煲仔饭底部𠮶啲啡啡脆脆嘅饭粒,呢啲又脆又香嘅珍宝,真系令人叹为观止!啲枝竹好打正,啲安格斯牛肉又够味,食落去真系过瘾!下次揾饭食,记得要试下大饭桶呀!🍚🥢👌