2010-10-01
今晚星期六, 成个铜锣湾都爆晒人, 间间食店都要怒等半粒钟以上, 唉! 都系走离此地比较稳阵, 改地点, 移玉步到大坑揾食, 又想食日本嘢, 见到panda念起好耐都无食过咖哩饭, 就走入去试试....... 叫左咖哩吉列朱扒饭, 咖哩牛肉饭, 吉列蚝伴沙律1) 咖哩吉列朱扒饭咖哩可选大, 中, 小 辣, 男朋友就选左大辣, 咖哩味都ok, 跟一般的日式咖哩没有大分别, 吉列朱扒唔脆, 肉淋, 但朱肉味不太重2) 咖哩牛肉饭港式既哩腩饭, 咖哩内加左青红椒, 无念过呢样配料会有贡大影响, 加上牛肉口感同我今日lunch所食既潮式崩砂腩既一样, 所以成个茶餐厅咖哩牛腩饭出左嚟, too bad !! 另外再要讲系佢地既饭, 好一般既日本珍珠米煮成, 无惊喜, 饭与饭之间极唔分明3) 吉列蚝伴西芹同甘笋条吉列蚝好有蚝味, 上台时好热好脆, 配以三种唔同酱汁, 好味, 伴菜系西芹同甘笋条, 虽然雪到有d干, 但配以酱汁后, 可以补上佢既不足总括而言, 以一间专门食咖哩既食店而言, 我会觉得不合格, 及有d求其还有一样更糟既系, 店内有蚊, 很少食店会有蚊, 比较"嘢"蚊既人, 要喷蚊怕水先好
1) 咖哩吉列朱扒饭
2) 咖哩牛肉饭
3) 吉列蚝伴西芹同甘笋条
还有一样更糟既系, 店内有蚊, 很少食店会有蚊, 比较"嘢"蚊既人, 要喷蚊怕水先好入去