2018-07-08
九龙城多泰国菜就系人都知,不过食得多泰国菜,都想食返港式味道,于是今日就嚟咗呢一间顺兴餐厅,见佢环境都几舒服,太太间而且装潢得几好,于是就决定拣佢食晚饭!茶餐厅来讲佢嘅菜食种类有好多,除咗有焗饭,咖喱,米线,乌冬,鲜鱼汤,小菜,小食之外,仲有好多唔同嘅包类,饮品,有好多我都好想食,最后我哋叫咗椒盐鲜鱿,T骨牛扒配薯菜,蛋挞,猪扒菠萝包配驰名顺兴无冰奶茶同玫瑰茶走。先讲下歌椒盐鲜鱿,虽然唔系平时喺出面餐厅食𠮶种,无好强嘅椒盐味,但系味道都几特别,而且个先有唔会好韧,好爽口!至于朋友个T骨牛扒配薯菜都几好,我哋叫咗五成熟,虽然感觉比五成熟再熟小小,不过都好好切,而且大大块。蛋挞唔算太大特别,反而个猪扒菠萝包就令我觉得好惊喜,个猪扒超级好食,肥瘦好平均,而且煎得刚刚好,所以一食落去都唔使点咬,好似可以入口即溶咁,而且个面包好香脆,两样配搭起上嚟一流!至于饮品方面,个驰名顺兴无冰奶茶都好值得推介,奶茶好滑,而且茶味浓,至于个玫瑰茶走都好特别,上面铺满玫瑰花瓣,玫瑰花瓣嘅玫瑰味非常突出,感觉好Fresh,不过略甜左少少,但整体来讲都相当吾错!
先讲下歌椒盐鲜鱿,虽然唔系平时喺出面餐厅食𠮶种,无好强嘅椒盐味,但系味道都几特别,而且个先有唔会好韧,好爽口! 至于朋友个T骨牛扒配薯菜都几好,我哋叫咗五成熟,虽然感觉比五成熟再熟小小,不过都好好切,而且大大块。 蛋挞唔算太大特别,反而个猪扒菠萝包就令我觉得好惊喜,个猪扒超级好食,肥瘦好平均,而且煎得刚刚好,所以一食落去都唔使点咬,好似可以入口即溶咁,而且个面包好香脆,两样配搭起上嚟一流!