2023-12-18 73 浏览
旺角打卡小店 小点角落之前系比佢既打卡鸡蛋仔吸引一直好想黎打卡~ 但一直未行动,依家人潮终于少返啲所以就即刻去试下啦~~佢地出名港式小食/甜品,我地就叫左佢地既几款小食黎试试先~花胶碗仔翅拼蒟蒻面将传统碗仔翅的概念与健康的蒟蒻面结合,将蒟蒻条当鱼翅食落完全无违和感!牛油麦皮虾串芒果沙律脆筒外酥内软,呢个配搭很可以!麦皮虾香脆芒果沙律清新,成件事好夹笼仔蒸肠粉则保留了港式点心经典味道,肠粉口感滑嫩认真唔错经典提拉米苏前者以可可粉手指饼咖啡酒同意大利芝士份量平均 每一口都系浓郁既幸福感鸡蛋仔101画室呢个必试!用画家色盘做盘,三重芝士鸡蛋仔搭配多种酱料,让食客可以自由创作,享受独一无二的美味。饮品方面西瓜香柠/芒芒抹茶燕麦都是清新解渴的好选择。前者将西瓜、香水柠檬与柠檬梳打完美融合,后者则是抹茶与燕麦奶的和谐交响,每一口都让人感受到夏日的清凉。
旺角打卡小店 小点角落

佢地出名港式小食/甜品,我地就叫左佢地既几款小食黎试试先~

花胶碗仔翅拼蒟蒻面

笼仔蒸肠粉则保留了港式点心经典味道,肠粉口感滑嫩认真唔错

经典提拉米苏

鸡蛋仔101画室呢个必试!

饮品方面
西瓜香柠/芒芒抹茶燕麦都是清新解渴的好选择。