2006-01-06
第一次o黎呢间日本餐厅试下.. 看看menu... 大部份食物都好平.. 于是2个人叫了:1. 半磅三文鱼刺身($36): 有成15 块..都几多... 但系一食落去冇咩三文鱼味.. 唔太新鲜.. 但系所谓"份量多价钱平".. 仲想点o丫? 2. 鳗鱼寿司($6): 块鳗鱼系细到差d 睇唔到.. 冇味.. 冇鳗鱼汁.. 而饭细之后好硬.. 一d 都唔好味3. 带子寿司($6): 细size.. 唔新鲜, 冇带子味4. 牛肉薄烧($18): 呢个好味呀.. 有4 块牛肉, 佢里面系包住d 葱, 加埋d 汁好惹味5. 铁版多春鱼($8): 有4条, 好味呀都.. 不过要趁热食.. 如果唔系就腥喇6. 汁煮三文鱼头($18): 呢个好抵食.. 其他日本餐厅都未试过咁平.. 但系份量真系做足(应该都有一个鱼头).. 佢个汁酸酸地.. 咸咸地.. 个鱼头d 肉好滑.. 最满意之作..7. 铁版鱿鱼须($18): 都几多条呀.. d 鱿鱼好好咬口.. 弹牙.. 佢加埋d 蒜片好香口入味..8. 金菇牛肉卷: 呢个麻麻地.. 好少金菇, 而牛肉都冇牛肉薄烧咁惹味总括o黎讲, 我唔会再去呢度食寿司同刺
总括o黎讲, 我唔会再去呢度食寿司同刺身.. 因为又唔新鲜, 唔好味
但系反而佢d 铁版烧几好食.. 价钱平.. 就算2个人都可以试好多款.. =)