一早带肥髀游水,先在泳池附近揾餐厅食早餐,拣咗呢间因为系台式店,点知去到门口睇餐牌,全部早餐都系港式同西式,无台式食品,时间关系都入去,店内嘅装修几清新,绿色加彩色咕𠱸!去到间餐厅无客人,得一个肥男店员,问咗只提供早餐,其他餐牌上台式食品饮品都无!落单后男店员就去煮食!等待期间,陆续有厨师同店员返工,就开始咗粗口横飞嘅状况,两个厨师不停倾偈,对话中粗口占据率极高(讲真粗口仲多过内容)而佢哋间中出来揾个男店员倾偈,3个人都劲粗口,呢啲粗口配菜真系顶不顺,仲要有肥髀在,又唔系去大排档,佢哋在厨房讲我无得计较(虽然无隔音,完全听晒佢哋讲乜,始终唔系客人会入嘅地方)但在大堂都肆无忌惮咁粗口对答,好唔尊重自己同客人!😡薄牛扒欧陆早餐($38)煎牛扒无牛味,好柴好干有筋,多士烘过但放淋咗了,唔脆略韧,炒蛋偏老,肠仔煎好应该放咗阵,皮已经雏晒,咸味正常,茄汁豆无碗另上(全日早餐有)味道正常,但所有野都好油腻(即每样食材都比油包住)热豆浆($8)明明我都系叫豆浆,佢呢张单又收我$8,肥髀个餐收$3,完全唔合理,热嘅仲贵过冻嘅?虽然比冻饮一样嘅份量,但劲甜,饮唔到豆味,只有甜味,饮咗1/3已顶唔顺(真系

薄牛扒欧陆早餐

热豆浆

热豆浆($8)明明我都系叫豆浆,佢呢张单又收我$8,肥髀个餐收$3,完全唔合理,热嘅仲贵过冻嘅?虽然比冻饮一样嘅份量,但劲甜,饮唔到豆味,只有甜味,饮咗1/3已顶唔顺(真系好少会难饮到饮唔晒杯豆浆)难饮
全日早餐

全日早餐($65)肥髀食,份量真系大份,仲要多碗火腿通粉,卖相ok,但啲食材就好似将餐厅有嘅材料攞晒出来晒冷,因为仿鲍片都有(肥髀仲以为系菇片)佢食咗2/3就话啲食物好油腻食唔落!(咁应该所有野都重油)
冻豆浆

有机冻豆浆($3)肥髀饮

肥男店员唔计同厨师讲粗口,招呼上系斯文有礼,不过招呼技巧就粗糙啲,好似我哋两个份餐都要用刀,但只得一把刀在枱面篮仔,佢发现到,在一个纸箱内取出一把湿淋淋嘅餐刀比我,同我讲唔好意思刚刚洗好,咁正常我预期系,佢咪攞张纸巾在我面前抹干先比我,而唔系直接比把湿到滴水嘅刀客人自己抹!😑另一个女店员在食紧中间返工,无讲粗口,我走时佢收钱,斯文有礼!

附带门口有挂透明胶帘阻隔冷气,但块帘长得滞拖晒地,门口又有一级,真系好易kick跌人!危险

食物已经唔好味,再加粗口配菜!顶唔顺!无下次!

2018-07-22
$57 (早餐)