2024-05-19
Book咗位,一到就已经可以入座啦。星期五晚饭时段,唔full,walk-in客都全部入到,但可能要坐Bar枱。上菜速度好快,啱哂我呢啲饿鬼一开始嚟枝啤酒先!$28一枝,买4送1,平均$22.4一枝开胃小菜一流!一嚟到我地就忍唔住系咁食,食到一半先叫得要影相🤣所以份量唔系好似图中咁少嫁。一嚟到已经闻到好香,但食落就普通正常水准啦。要一赞嘅系个酱汁好!好!食!咸酸适中,可以带起猪颈肉嘅味又解到佢嘅肥腻感。唔好辣又想饮冬阴功汤嘅朋友可以一试,对于食辣嘅我嚟讲,佢可以话系完全唔辣!椰子味同甜味重过醉辣味,冇乜香茅等等嘅香料味,港式口味嘅冬阴。鲜虾好新鲜,又爽甜,仲起埋虾肠!加分。但整体嚟讲我唔满意嘅🙂因为我想要真。冬阴同个汤如出一辙,港式口味,唔辣嘅,似系浓味嘅蒜蓉通菜,好食同清爽。虽然泰味唔浓,但蔬菜类我都系喜欢清淡少少金边粉口感好,够烟靭,味道都唔错,依然系港式口味虾煎得唔够香,似系普通海虾,我就钟意虎虾多啲,啲膏会香浓啲。起咗虾肠加心思分!讲到系招牌,但我最失望首先冇Naan bread,得蒜蓉包,已经扣分,因为蒜苗味会抢咗咖哩味,而且口感嚟讲薄饼会更好吸咖哩。其次,软壳蟹炸得唔够脆,
上菜速度好快,啱哂我呢啲饿鬼
一开始嚟枝啤酒先!
$28一枝,买4送1,平均$22.4一枝
开胃小菜一流!
一嚟到我地就忍唔住系咁食,
食到一半先叫得要影相🤣
所以份量唔系好似图中咁少嫁。
一嚟到已经闻到好香,但食落就普通正常水准啦。
要一赞嘅系个酱汁好!好!食!
咸酸适中,可以带起猪颈肉嘅味又解到佢嘅肥腻感。
唔好辣又想饮冬阴功汤嘅朋友可以一试,
对于食辣嘅我嚟讲,佢可以话系完全唔辣!
鲜虾好新鲜,又爽甜,仲起埋虾肠!加分。
但整体嚟讲我唔满意嘅🙂因为我想要真。冬阴
同个汤如出一辙,港式口味,唔辣嘅,
似系浓味嘅蒜蓉通菜,好食同清爽。
虽然泰味唔浓,但蔬菜类我都系喜欢清淡少少
金边粉口感好,够烟靭,味道都唔错,依然系港式口味
讲到系招牌,但我最失望
其次,软壳蟹炸得唔够脆,又有少少油益味,应该已放一段时间。
咖哩就直头麻麻,味道有啲四不像…..
佢系我地几个大食妹唯一一道食剩嘅𩠌。
埋尾一定要嚟返个芒果糯米饭
芒果甜,糯米香软,椰汁香!
唯独椰汁太稀,浓稠啲会更完美。
但$138一个 性价比低