2022-11-04 1094 浏览
MM介绍既 #星河餐厅 #港式焗猪扒饭 到底系咪真系咁好食呢🤣?〰️ 星期六下午五点几去到贴咗张「已售罄 六点再开卖」好彩无摸门钉 环境方面 旧式既茶餐厅 满满人情味〰️一到店几乎每枱清一色要焗猪🐷传统港式焗猪扒饭 无芝士无菠萝 酱汁系用鲜蕃茄制成 详细制作可以去睇MM〰️🐷焗猪扒饭 配是日餐汤 $78是日餐汤系南瓜忌廉汤🎃味道不错 几creamy 仲有南瓜碎〰️有小时候既味道主角焗猪扒饭 蕃茄汁偏甜🍅因为无芝士 所以焗完唔会有明显焦香 口感上会比较单一 我自己就比较中意芝士 会香啲 邪恶啲🫣猪扒厚度正常 肥肉较多 炒饭底粒粒分明 但就缺少咗蛋香🤔整体我个人就觉得还好 无令我眼前一亮🤣〰️可能始终都系食怀旧味道吧♥️

🐷焗猪扒饭 配是日餐汤 $78