2016-08-26 185 浏览
近几年韩流兴起,香港相继开左好多间韩国餐厅,而水准都有返咁上下!以为香港的韩国料理水平提高左,而网上又咁多好评,应该唔会差得去边.但点知今次坚中伏晚市menu没有套餐,只有做饮品跟主菜有半价的优惠.我跟朋友分别点了海鲜锅和烤肉石头锅饭share食.点完无耐海鲜锅就上枱了,一望个样就已感到不对劲,同menu上张相差好远.再试啖汤,即刻失望透这汤底咸中带小小甜同小小辣,无咩海鲜味,十分奇怪唯一觉得可以嘅系两只海虾几有虾味,肉质弹牙.其他野都好普通,而且配料唔多,感觉好空虚石头饭个样正常啲,但见到加上西兰花就觉得唔系传统正宗. 石锅够热,有饭焦可惜烤肉味道麻麻,有啲鞋.而且配菜又同menu中唔同,变到好似好求其咁完全唔系传统石头锅饭另外,呢间餐厅系无前菜俾,泡菜都无碟(系要另外点)一个饭收$6×~7x(仲要唔系咁好食),连泡菜都唔俾,真系唔抵食

海鲜锅
这汤底咸中带小小甜同小小辣,无咩海鲜味,十分奇怪
传统石头锅饭
完全唔系传统石头锅饭

另外,呢间餐厅系无前菜俾,泡菜都无碟(系要另外点)
2016-08-24