2024-01-14 3450 浏览
喺呢间海鲜饭堂食晚饭,真系一个咁意想不到嘅惊喜🎉!首先,佢个豉椒炒蛏子真系太正喇!啲蛏子新鲜弹牙,加上啲豉香同辣椒嘅香味,令人食指大动,口水直流。跟住上咗枱嘅菠萝生炒骨就真系捞到我咁心水,啲骨头炒得啱啱哋,又脆又香,菠萝嘅甜味就好似喺口里啪啦啪啦嘅爆炸,正㖞!饭后甜品我顶唔顺,就来个西式跨界嘅creme brulee,同埋正宗港式嘅红豆糕。creme brulee块焦糖面脆得嚟,下面嘅奶油质地又滑,红豆糕就啱啱好嘅甜,食落口感绵密。我对面嘅小朋友眼光都飞快闪过一片赞叹,全因为佢食得闭眼笃笃口,啱晒小孩子嘅口味。总括来讲,呢间饭堂提供嘅唔止系一餐好食嘅饭,更加系一次地道嘅港式饮食体验。同屋企人一齐食嘅,真系开心到不得了🥢🍽️!下次再来,记得一定要留个位畀我喇!