2024-05-16 3148 浏览
即兴约食饭唔知食乜好就决定大包围打边炉烚下烚下!朋友推介呢间港式边炉,于是夜晚时间就直接walk in一坐低先拣个汤底,要左个招牌猪骨煲,个汤底本身已经好足料,有多旧猪骨,仲有萝卜、粟米等等,试咗啖汤都好鲜甜。打边炉料方面叫咗本地手切肥牛、鲜虾手工水饺、鱼皮饺、鲜鹅肠、肉眼筋、白膳片、花皮片同油麦菜另外再叫左个小食麻辣皮蛋本地手切肥牛肉味香浓,不过脂肪分布就较少,所以无咁重油香但就食多几片都唔会觉得漏!水饺建议必叫,虾好新鲜弹牙,水饺调味做得好好,不禁令人一粒接一粒咁食。鲜鹅肠超级肥美,系胆固醇之选🤣好耐无见啲咁肥嘅鹅肠啦!肉眼筋又系必叫,口感爽口,食落有啲似猪颈肉,唔系好多地方有呢款肉叫,建议黎到要试一试。其他材料都系新鲜,味道正常,整体偏好。麻辣皮蛋个人就无食,但同行朋友表示谭x嘅做得好食啲。要试地道港式风味一定要试港式边炉!而新明记就做到非常港嘅味道~

另外再叫左个小食麻辣皮蛋

鲜鹅肠超级肥美,系胆固醇之选🤣好耐无见啲咁肥嘅鹅肠啦!

其他材料都系新鲜,味道正常,整体偏好。

麻辣皮蛋个人就无食,但同行朋友表示谭x嘅做得好食啲。