2023-01-26 45 浏览
放假系长沙湾附近好野食,见到苏山鸡饭主要食马来西亚野,于是就入黎食晚餐😬地铁站C 出口附近行6分钟就到。装修系马拉风格,木系台榄配蓝调椅背,因为我地4个人,座位唔算宽敞,坐得有d 迫,但系胜在唔多人,可以坐耐d;Susan猪手饭见到餐厅话系必点推介,于是就点左份,猪手煮得入味,有肥有瘦,配料亦好丰富有花生酸菜卤水蛋,我都几钟意个蛋。👍🏻砂煲白胡椒肉骨茶😃呢个肉骨茶唔系传统肉骨茶既味道,相对系胡椒味重卡茶味,汤底清淡,排骨煲到入口就可咬开,肉厚而香😬麻辣玻璃鱿鱼通菜通菜煮得鲜嫩爽脆,加上小辣既麻辣鱿鱼,唔会太辣,唔食得辣既人都完全可以,鱿鱼煮得够腍,够晒惹味😍鲜油咖央多士黎到就系想食呢个多士,多士烘到焦脆,热食夹著厚厚的冻鲜牛油,非常脆口,建议食完正餐先再点,即烘即食更惹味,盐牛油同咖央酱完美结合,4个人,一人半块好快就吃光😝下次谂起想食马来西亚野再黎试下,仲有好多野未叫🙂

Susan猪手饭
有花生酸菜卤水蛋,我都几钟意个蛋。👍🏻

砂煲白胡椒肉骨茶😃

麻辣玻璃鱿鱼通菜

鲜油咖央多士

下次谂起想食马来西亚野再黎试下,仲有好多野未叫🙂
  • 鲜油咖央多士
  • 麻辣玻璃鱿鱼通菜