平时都好钟意同屋企人去茶楼饮个茶🫖食个包🥯,最近见到攞过米芝莲嘅《添好运》喺K11 Art Mall开咗新嘅主题概念店,装修好靓融合现代同传统嘅中式美学,即刻去试吓🥳🫖 顶级茶位-雨花茶 ($18@)呢度嘅茶位有分唔同级别、唔同价钱💰,我哋今次食好啲,拣咗顶级嘅雨花茶,呢只绿茶清香茶浓,饮落喉咙好舒服啊😚🐷 蜜汁叉烧叉烧晶凝通透,见到肥瘦夹杂嘅叉烧好吸睛😍 咬落肉质软绵,蜜汁香甜滋味, 最钟意佢嘅「蜜㶶」边😋🥘 甜酸咕噜肉粒咕噜肉酸酸甜甜好开胃!肉块好似炸过,个皮有少少脆口,再沾上咕噜汁令人舔舔脷😋!仲有还原咗80年代旧味道嘅蔬果配菜添!🥐 酥皮焗叉烧包叉烧包都系呢度嘅招牌之一!包皮酥脆,包裹住热辣辣嘅叉烧肉粒,咬落每一啖都有满满嘅幸福感🥰🦀 芝士焗蟹盖呢个蟹盖酿咗超多料😍 蟹肉加入洋葱🧅、芝士🧀,真系超级香😝!🍧 话梅冰酿水晶糕(冻)必叫必叫❣️ 呢个甜品超好味🤤!第一次食话梅整嘅甜品, 睇返介绍原来系用本地话梅榨汁制成,酸酸甜甜令人食极都唔够呀🥳🐮 牛柳汁煎牛肉饼牛肉饼系炸嘅,形状整到好似花咁靓靓,里面好多牛肉馅,好足料😍🦐 晶莹鲜虾饺🥟 鲜虾烧卖皇饮茶当然要叫虾饺烧卖!呢度仲有多款

🫖 顶级茶位-雨花茶 ($18@)

🐷 蜜汁叉烧

🥘 甜酸咕噜肉粒

🥐 酥皮焗叉烧包

🦀 芝士焗蟹盖

🍧 话梅冰酿水晶糕(冻)

🐮 牛柳汁煎牛肉饼

🦐 晶莹鲜虾饺
🥟 鲜虾烧卖皇
饮茶当然要叫虾饺烧卖!呢度仲有多款经典点心🥧,全部都用心制作㗎!