2023-12-20 876 浏览
啊哗!真系行过见过食过,喺呢间无名小店,食到一碟惊喜万分嘅豉油皇炒面!🍜 面条Q弹得嚟唔黏牙,个香啲豉油味道嗲得滞,仲带啲甜!叫人食一啖仲想多啖,系咪好挂?靓仔打边炉咁热辣辣,个炒面碟底见少少焦香,呢个就叫做镬气十足!再嚟就试吓佢哋嘅咸蛋黄炒苦瓜,哗喂,讲真,我本身对苦瓜冇咩feel,不过今次食得我重新睇苦瓜。苦瓜嘅苦味同咸蛋黄嘅咸香味咁完美嘅结合喺口里,食完后仲留有啲回甘,真心嘅!话说返个甜品,佢哋自家制嘅豆腐花就真系挞掂晒!滑唔溜手,入口即溶,甜度正中下怀,完美咁收尾我嘅美食之旅。今次嘅美食探险,真系令我燃起咗对街头食肆嘅热情,睇黎日后要多啲留意身边嘅小店,可能就会发现更多嘅美食宝藏。咪话我唔提你哂,试下新嘢,可能会有意想不到嘅惊喜嚟㗎!👍🔥😋