2023-06-28 706 浏览
#搞串个pantry酒店high tea大家就食得多啦🍸,喺茶餐厅high tea大家又试过未呢🤩?今次就嚟到#梅窝 嘅一间茶餐厅,试吓佢独家嘅茶餐high tea😋!!我哋嗌咗港女三层架下午茶($148)🧁,包埋三杯嘢饮,如果两个人食可以当做一个超级饱嘅午餐,不过记住14:30之后先有㗎✌🏻。一嚟到已经好打卡able💕,熟悉嘅high tea架,但入面放嘅系茶餐厅嘢食,好特别。最底𠮶层系一开四嘅招牌公司三文治🥪,入面有蛋、扎肉、火腿、番茄🍅、生菜🥬,食落味道好丰富,面包好脆。因为里面冇酱嘅关系,所以食落口好干。如果有搽沙律酱或者蛋黄酱就比较好啦😄。中间就系炸物拼盘,有波浪薯条🍟、咖喱角、春卷,同埋吉列炸虾🍤。每样嘢食都炸得好脆。炸虾啲虾肉唔会霉,好弹牙!薯条有啲偏腍,而春卷、咖哩角就普通。成碟炸嘢,主要靠啲番茄酱、泰式辣酱嚟撑场😕。最后上面系甜品,有布甸、啫喱、同埋蛋花大菜糕,佢哋嘅玻璃杯仲有好盏鬼嘅表情🤪。虽然食得出啲啫喱系用罗拔臣啫喱粉整,但系咁先够港式嘛🇭🇰🥳。而大菜糕嘅调味适中,相较之下冇咁甜,而家越嚟越少呢啲传统食物,都几特别㗎。今次呢个下午茶套餐,卖相加埋环境方面好有香港
#搞串个pantry

今次呢个下午茶套餐,卖相加埋环境方面好有香港特色🙌🏻!但其实食物质素只系一般般嘅茶餐厅水平。食落嘅感觉,同埋价钱都似系将三、四份下午茶餐拼埋一齐,所以呢个餐都系视觉享受为主啦😜!
2023-03-26
下午茶