一入门口已经觉得成间餐厅有活力,唔单止光猛,室内色彩鲜艳,互相辉映,睇得出系有设计师特登设计尽头位有块宝蓝色透亮嘅面壁,上面大大橙黄色的「潮」的灯管字睇上去够夺目!我已经比较钟意打卡肉桂粉色嘅左右两边嘅墙色,上面其实系灯胆,设计得好雅致。配上抹茶绿嘅卡椅影相好靓呀好耐冇食焗饭,咁啱见到大厨推荐又系即叫即焗,就嗌咗个咖喱芝士牛肋条意粉🍝热辣辣送上台有个木板垫住,费事辣亲手。牛肋条连埋青红椒同洋葱🧅铺满成兜意粉,芝士颜色焗得金黄色咁,望见都食欲大开🤪一叉起牛肋条,睇啲芝士拉得几长!真系唔夸张,证明芝士落足料!啲牛肋条焖得几淋,食落唔会有牛骚味😃一开始会担心啲意粉系会似成饼咁,后厨处理得几好,啲咖喱汁均匀染满每条意粉,食到最后都仲有咖哩汁,好好味!

咖喱芝士牛肋条焗意粉

啲牛肋条焖得几淋,食落唔会有牛骚味😃

2022-05-25
咖喱芝士牛肋条焗意粉