话说一年前去东京同朋友一齐食牛舌の柠檬,对我哋嚟讲简直系恶梦😂😅简直系橡胶界嘅王者🫨朋友自从𠮶次之后就唔敢食牛舌🥺🤣但呢排见到social media疯狂大推呢间位于鲗鱼涌嘅「港版牛舌の柠檬」👅决定要同朋友一战究竟‼️小店位置都几隐蔽😂但即使平日夜晚都系劲爆多人排队😱套餐有埋甜品、蒸蛋、汤同沙律,其实性价比都几高🙌🏻🌟极味厚切牛舌定食(附牛舌咖喱)👅 $158牛舌足足有8件!而且每件都大大旧,个人认为大件过日本ver🫡望落色泽好粉嫩,油光大足😋牛舌用咗仙台风格直火烧烤,外皮烧得好香,而中间系好嫩同 好 弹 牙!会话赢咗啰🥹❤️除咗柠檬汁可以解油腻之外,仲可以点日本盐、照烧汁或者日式葱油~另外都有一细碗牛舌咖喱,呢款汁煮牛舌就好腍好入味!🌟安格斯牛小排松叶蟹肉蟹膏丼🦀 $188另外叫咗呢款丼饭~牛小排都大大块,食落甜甜地,烧汁味好香!中间仲有大大Pat蟹肉同蟹膏,鲜味十足😋不过的确就冇牛舌咁惊艳~🌟龙田炸鸡 (三件) +$18另外加配小食都好抵!炸鸡外脆内嫩,而且都几有肉汁!

🌟极味厚切牛舌定食(附牛舌咖喱)👅 $158

🌟安格斯牛小排松叶蟹肉蟹膏丼🦀 $188

🌟龙田炸鸡 (三件) +$18
另外加配小食都好抵!炸鸡外脆内嫩,而且都几有肉汁!