2018-04-16
今晚好友安排来好滚得! 好友为我们安排蟹锅和火锅两个环节!大石砸死蟹煲够晒入味、够麻够辣、好似为我而点、正到无朋友!我系冇饭不欢既「饭妇人」、如此好𩠌唔客气叫咗碗白饭自己叹! 火锅环节前我已经饱咗八成!成枱好友话今晚辣到出烟、分别以啤酒、青瓜解辣!我觉得.....还可以微加辣度!大石砸死蟹 ,个蟹煲睇落已经好吸引份量十足,膏蟹肉质鲜甜超多膏,汤底加左少少辣非常惹味,再加上大量花甲令汤底更加鲜甜大家争先恐后去抢蟹膏,因为真系好甜好肥美,虽然食太多对健康唔好,都要试一次嫁啦配料方面亦都唔错,手打芫茜墨鱼丸爽口弹牙,黑松露鲜虾饺子味道道浓,但我最喜欢的都是鲜炸紫菜响铃,响铃吸收晒汤底嘅鲜味,令人非常回味。其实一班人食火锅,最紧要开心
其实一班人食火锅,最紧要开心