2024-11-23
其实今次已经系第二次嚟食,都系叫返我嘅最爱砂锅竹笙鸡汤米(A1),个汤底一如既往都系好饮的。不过唔知系咪我黑仔,唔明点解去边度食鸡汤米永远都系会比鸡翼尖同埋鸡胸俾我,不过都唔紧要嘅,因为人哋本身系有得加$10可以指定要鸡髀,但系我自己冇加。我老公就叫咗虫草花花胶鸡汤米,佢啲鸡系鸡髀位,所以我之后同佢交换晒啲鸡嚟食,哈哈。两个米线得一样配菜系唔同,但系都饮得出两个米线嘅汤底系有分别嘅,都几加分。啲鸡系滑嘅,唔系煲汤嘅底料,同埋鸡嘅份量系合理嘅。美中不足嘅系,鸡翼嘅位置其实系撞瘀咗,而且都好明显,但系舖头都照比客人,觉得依个位置就有啲唔贴心,因为瘀咗嘅鸡根本就唔应该拎嚟食,所以系扣返啲分。环境方便,舖头系小店,而且间隔系好窄嘅,都坐得几逼夹。服务方面,舖头系用QR code落单嘅,所以其实都冇乜服务可言。但系本人今日咁啱用晒袋入面嘅纸巾,问个女店员有冇纸巾,佢就一句话冇,我都明白舖头要提供纸巾会增加咗成本,但系如果见到顾客真系有需要嘅话,俾张纸巾我又唔觉得好过分,又或者可以卖一包包嘅纸巾,方便顾客会好好多。其实舖头开系一啲咁偏僻嘅位置,都好靠做熟客生意,而且定价都唔系平,如果系服务嘅位置可
环境方便,舖头系小店,而且间隔系好窄嘅,都坐得几逼夹。
其实舖头开系一啲咁偏僻嘅位置,都好靠做熟客生意,而且定价都唔系平,如果系服务嘅位置可以贴心啲嘅话,我谂应该都会有多啲回头客。
整体嚟讲都算唔错嘅不过服务就真系有待改善