2023-05-15
好耐之前喺台湾旅行食过,开咗嚟香港之后一直都好想食,今日两个人打边炉决定去试一试;单点边炉预咗价钱贵啲,但系食物质素、服务态度都会好啲,果然一入到餐厅,气氛零舍唔同,气派装修,座位阔落,落地玻璃,环境舒适,我地两个人坐卡位,柜桶仲好贴心有叉电线😆汤底我哋选咗鸳鸯锅,👉🏼冰淇淋豆腐锅+无老辣香锅(每位$78,鸳鸯锅每枱另需收费$88),两款都好好食,味道层次几丰富,唔会得个死咸,冰淇淋豆腐其实都系过下瘾,食落同鱼腐差唔多,口感软绵绵,而辣香锅就唔算好辣,免费任加嘅冻豆腐&鸭血索晒汤好正,店员会主动埋嚟添加,我哋都加咗两次!任食嘅白饭用上珍珠米,加汤捞饭忍唔住食晒成碗👉🏼上选牛小排 $368开头睇相以为份量好少,但系原来啲肉下面都叠得几多,牛肉味几浓,油花均匀,肉质软嫩👉🏼梅花猪肉拼去骨鸡髀肉 $128猪肉嘅质素都唔差,肥瘦适中,口感结实,肉味香浓。鸡肉就正常质素,入口唔会鞋👉🏼综合丸 $128最钟意虾丸,真系有成只虾喺入边,好弹肉,系自家制嘅手工丸,真材实料有惊喜👉🏼综合饺 $118一次有晒三款饺,台湾独有嘅蛋饺,蛋皮香滑香,猪肉馅唔多,另一款都系来自台湾嘅燕饺,鱼皮饺就正常质素食到最后
👉🏼上选牛小排 $368
👉🏼梅花猪肉拼去骨鸡髀肉 $128
👉🏼综合丸 $128
👉🏼综合饺 $118
食到最后有清甜蜜桃🍑沙冰作结,一解油腻感