话说有一日睇到YouTube介绍呢间舖头,望落好似好正,转登搭车出嚟去试一到舖头门口,已经排晒长龙,原来舖头比较细,唔可以招呼到咁多人🥲等咗半个钟,终于入座,其实咪入座之前喺舖头门口已经闻到好大浸虾汤嘅味道,作为虾汤控嘅我,梗系要试吓佢嘅酱油浓虾汤拉面,虽然呢度既虾汤面剩系得虾汤可以拣,哈哈😂!酱油浓虾汤拉面首先我第一啖就系试咗个汤先,真系好浓郁,试得出真系落咗唔少虾落去煲,仲食到有唔少虾肉碎!面方面,我觉得就系中规中矩,如果啲面可以索到多啲汤,我会觉得更加好😄如果唔钟意食拉面嘅朋友可以叫刀削面,不过我同朋友冇叫,唔知味道系点啦😂至于𠮶两只虾用咗酱油去腌,酱油味好香,应该有玫瑰露,睇落普普通通,但系食落真系有惊喜😍!总括嚟讲,我觉得系好食嘅拉面,希望迟啲可以扩充经营,舖头大啲,咁佢应该会列入我既常食店舖名单之一😎

酱油浓虾汤拉面

• 酱油浓虾汤拉面