2023-05-09
APM内人气面店~四汤八面! 餐厅每日新鲜现熬四款汤底面,主打八款特色手作拌面,取名四汤八面非常有心思!原先想试汤面,但见到隔篱枱嘅海南鸡饭卖相吸引,都系忍唔住点咗海南鸡饭($73)试吓!海南鸡饭配嘅鸡油香饭好有诚意,饭上撒有干葱,用上汤及鸡油煮成,油香十足又保持干爽!海南鸡份量慷慨,鸡肉已经去骨,非常方便!鸡肉肉质嫩滑,鸡皮腍软,我个人就钟意鸡皮弹滑多d,不过配秘制酱汁好惹味,特别欣赏配菜有沙律,清新健康!随餐奉送养生汤同季节花茶,养生汤嘅药膳味浓,入面仲要有鱼蛋同豆卜,足料!花茶令人放松心情,$73咁丰富,性价比高!心大心细想试埋汤底,+$28要了一客龙虾汤饺子做小食,可以拣韭菜或梅菜猪肉馅料!一客有五只之多,每只都馅料饱满,我拣咗梅菜猪肉,啖啖肉有梅菜香,用料实在!浓虾汤不愧为店内主打汤底,味道浓郁鲜甜,毫不人工,非常有惊喜!不过一个人食咁多真系好饱,下次一定要试吓汤面先得!
原先想试汤面,但见到隔篱枱嘅海南鸡饭卖相吸引,都系忍唔住点咗海南鸡饭($73)试吓! 海南鸡饭配嘅鸡油香饭好有诚意,饭上撒有干葱,用上汤及鸡油煮成,油香十足又保持干爽! 海南鸡份量慷慨,鸡肉已经去骨,非常方便!鸡肉肉质嫩滑,鸡皮腍软,我个人就钟意鸡皮弹滑多d,不过配秘制酱汁好惹味,特别欣赏配菜有沙律,清新健康! 随餐奉送养生汤同季节花茶,养生汤嘅药膳味浓,入面仲要有鱼蛋同豆卜,足料! 花茶令人放松心情,$73咁丰富,性价比高!