2017-08-09 1149 浏览
平时经过湾仔道一直都未试过珍豆浆,今日有同事介绍就一于去试试主打素食嘅餐厅🍴😋平时lunchtime都好少食菜,黎到珍豆浆可以食多啲菜,食得健康啲👍🏻餐厅唔大,大约坐15人左右,位于餐厅中间位置嘅座位稍为逼少少。嘢食方面有饭、米粉、荞麦面、乌冬等配搭。大部分餐都跟豆浆(唔需要额外加钱)。我叫左个常餐:八宝荞麦面跟豆浆($44),价钱抵👍🏻两位同事叫左饺子荞麦面、豆腐花同饭团。当中饭团最特别同好食👍🏻,里面有红豆&埋藏左个油炸鬼,份量都好够。豆浆稍为淡左啲。八宝嘅𩠌有玉米粒🌽、红萝卜丝🥕、素鸡、紫菜、生菜、豆卜、素叉烧&素牛展。卖相十分吸引,好colourful,清汤底,面嘅份量可以多少少就perfect喇。下次会黎试试其他嘢食👍🏻

八宝荞麦面

下次会黎试试其他嘢食👍🏻