2017-08-13 102 浏览
湾仔区既日本餐厅, 仲要有提供omakase, 仲以为会贵到痴线但事实上又唔系, 虽然未至于系 "大件夹抵食", 但食物质素都相当唔错~!而且价钱亦唔算贵, 计返都系大概二百几一个人餐厅装修华丽, 而且位置阔落, 岩晒放工之后黎呢到倾下计鹿儿岛豚肉沙津 ($65)四个女仔真系例排要叫沙律, 好似食左就会瘦咁生菜新鲜, 豚肉好薄一D都唔韧, 仲好足料tim, 配埋芝麻酱简直系绝配~!特上杂锦寿司拼盘 ($380)大大力推介呢个寿司拼盘摆盘好精致而且有心思. 食材亦都好新鲜火灸类既寿司都好出色软壳蟹牛油果卷($70) 蟹柳卷($25)软壳蟹炸得香脆, 配埋牛油果, 大家都一致赞好蟹柳卷睇落无咩特别, 但原来里面已经夹左wasabi, 食落好惊喜~!七味鱼翅($45)烧得干身但唔算好硬, 当佐酒小食一流沾埋沙津酱, 好滋味烧鳗鱼 ($48)鳗鱼肥厚, 烧完之后更加香口顺带一提, 呢到既服务态度真系不得了~!有礼貌唔在讲, 我地落单既时间有另一个手卷同拼盘既手卷重复左侍应问我地会唔会转另一样手卷听起上黎好小事但其实系细心既表现, 好窝心, 成餐饭都加晒分~

而且价钱亦唔算贵, 计返都系大概二百几一个人

餐厅装修华丽, 而且位置阔落, 岩晒放工之后黎呢到倾下计

鹿儿岛豚肉沙津 ($65)
四个女仔真系例排要叫沙律, 好似食左就会瘦咁

特上杂锦寿司拼盘 ($380)
大大力推介呢个寿司拼盘

摆盘好精致而且有心思. 食材亦都好新鲜
火灸类既寿司都好出色

软壳蟹牛油果卷($70)
蟹柳卷($25)
软壳蟹炸得香脆, 配埋牛油果, 大家都一致赞好

七味鱼翅($45)
烧得干身但唔算好硬, 当佐酒小食一流
沾埋沙津酱, 好滋味
烧鳗鱼 ($48)
鳗鱼肥厚, 烧完之后更加香口

顺带一提, 呢到既服务态度真系不得了~!
侍应问我地会唔会转另一样手卷
听起上黎好小事
但其实系细心既表现, 好窝心, 成餐饭都加晒分~
2017-07-13