今晚去了湾仔探家人,知道佢地系泰国菜爱好者,选了Mana Thai Kitchen, 真的是喜出望外!头盘系泰式凤爪沙律,酸酸辣辣好开胃!因为天气冻,叫左个泰式椰子鸡汤锅,上既时候仲要有明火烧住,保持住烫热,汤底鲜甜,有好香既香茅味道,鸡肉鲜嫩!谂住炭烧猪颈肉都系小食,唔会份量好多,点知出奇地大碟,仲要猪颈肉系偏瘦,肉质爽口,配上特制的烧汁,好惹味!炸虾球即叫即整,虾味都好够,咬感弹牙,好美味!主菜有黄咖喱配薄饼,咖哩汁甜甜地辣辣地,同薄饼好夹,好好味👍🏻👍🏻!泰式干炒鸡肉河粉好有镬气,甜酱油同辣椒粉好惹味!炒通菜比想像中大碟,香料劲香同埋够晒味!配埋泰式蟹肉炒饭真系一流!平时饮泰式奶茶会觉得太过甜,但出奇地依到既奶茶系无咁甜同埋茶味都好足够!有惊喜!环境舒适,员工服务态度良好!下次会再返来食👏🏻

环境舒适,员工服务态度良好!下次会再返来食👏🏻

2021-12-23
  • 泰式烤猪颈肉