2024-12-26 917 浏览
聪嫂(前店名)果然系名不虚传,离远已经见到打晒蛇饼咁排队,虽然好多人排队但系等嘅时间都唔算长,基本上都系等咗一阵就有位嚟到就梗系试吓佢哋皇牌嘅嘢,我哋一共叫咗四款甜品,每一样都好有惊喜#龙眼椰果冰 $46呢一款甜品闻落去有淡淡的龙眼香味,而食落去更加食到龙眼嘅清香,之前去食甜品嘅时候一叫龙眼味就好容易出事,会变到好似药水味咁,但系呢间一啲都唔会出现咁嘅情况,食落去仲可以解腻添#榴梿水晶珠 $48呢个真系榴梿控必叫,拎到埋嚟嘅时候已经闻到好浓郁嘅榴梿味,而榴梿雪糕唔系剩系得雪糕咁简单,居然仲夹杂唔少榴梿肉,配埋水晶珠一齐食个口感脆卜卜咁,直落都几得意,如果下次再嚟食嘅话一定一定会叫返呢一个#咖啡雪糕仙草黑糖珍珠 $44首先咖啡雪糕真系超香,味道好浓郁,而加埋仙草同埋黑糖珍珠增添咗唔少口感,仙草嘅清香同埋凉爽感令整体味道更加清新,平衡咗咖啡的浓烈#布蕾酱焦糖脆脆雪糕牛角窝夫 $42 牛角窝夫外层金黄酥脆,当咬落去个阵完全感受到香脆嘅口感,再配搭埋雪糕同埋布蕾酱,浓厚嘅奶香同焦糖的香气交融,夹埋焦糖脆脆,简直系将多种口感和风味完美结合

龙眼椰果冰

#龙眼椰果冰 $46