2022-04-13 2036 浏览
湾仔返工既烦恼就系谂食咩,基本上最平都要$50-$60,但系自从遇到呢间湾仔海南鸡饭,就无烦恼喇(间餐厅叫food oriental,但我地都已经叫左佢做食海南鸡𠮶间已经食过好几次喇:无骨海南鸡脾饭配椰子鸡汤海南鸡脾无骨超嫩滑,鸡油饭唔会好油好好味,配埋满满椰子味既椰子鸡汤应该可以无限次再食葱油鸡扒蛋饭配洛神花梳打份量好足,太阳蛋好靓,葱够晒脆嫩,鸡扒就㶶左少少,鸡扒底仲放左两条菜芯,不错吃!另外今次加左个洛神花梳打,酸酸地好醒胃又健康海南鸡喇沙汤粉好大碗而且汤面分开,唔怕淋晒。糖心蛋超正,个喇沙汤底好惹味好够椰香,豆卜吸汤超正!少少美中不足系呢只海南鸡无去骨,不过同平时一样咁嫩滑可以再食印尼炒饭份量好够,太阳蛋好靓,饭好惹味亦好足料,饭入面有鸡肉一齐炒。另外仲有沙爹鸡肉串,超级好食少少美中不足系虾片唔够脆。因为系即炒即烧所以会等耐少少,但呢个饭一定会再食

已经食过好几次喇:

应该可以无限次再食